TO-DO-LIST

Hogyan hatott a világjárvány a fenntarthatóságra?

Episode Summary

Milyen hatással volt a járvány a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, egyéni, vállalati és globális szinten? A kérdésre Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora, a Kormányközi Éghajlatvédelmi Testület alelnöke, Litkai Gergely, a Dumaszínház alapítója, és Károlyi Zsuzsanna, az E.ON márka és marketingvezetője válaszolt.

Episode Notes

Ebben az epizódban a koronavírus környezeti hatásairól fogunk beszélgetni. Arról, hogy milyen hatással volt a járvány a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, egyéni, vállalati és globális szinten.

A globális klímahelyzet és a járvány összefüggéseiről az egyik legjelentősebb hazai szakembert, Ürge-Vorsatz Diánát, a CEU professzorát, a Kormányközi Éghajlatvédelmi Testület alelnökét kérdeztük. 

Litkai Gergelyt a legtöbben a Dumaszínház alapítójaként ismerik, de az utóbbi időben egyre többször nyilvánult meg klímakérdésekben is. Vele arról beszélgettünk, hogy  a vírushelyzet átalakította-e egy amúgy környezettudatosan élő ember hétköznapijait.  

Mit jelent egy nagyvállalat életben egy ilyen krízissel sújtott év, hogyan hatott mindez a fenntarthatóságot előtérbe helyező vállalati stratégiára? Erről Károlyi Zsuzsannával, az E.ON márka és marketingvezetőjével beszélgettünk.