BETONE BUSINESS

Segítség! Hogyan kérjek segítséget?

Episode Summary

Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője személyesen tapasztalta meg, milyen az, amikor teljes egészében a kollégákra kell támaszkodni, egy évvel ezelőtt ugyanis rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Hogyan éli meg azt egy vezető, ha teljes egészében a kollégáira kell támaszkodnia? Hogyan kell cégkultúrát építeni, hogy beleférjen a segítség kérése és elfogadása? Ahhoz, hogy mindezt megválaszoljuk Gazsi Zoltán mellett Nagy Józsa Dorottya szervezet- és vezető fejlesztő coachot is megkérdeztük. A műsor Újítók rovatának vendége a Creator Budapest formáció, akik nem közösségi irodát, hanem közösség műhelyt indítottak, barkácsolni vágyó, de hellyel nem rendelkező fővárosiaknak.

Episode Notes

Ebben az epizódban arról beszélgetünk, hogy mikor kell és hogyan lehet segítséget kérni felelős vezetőként. Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője személyesen tapasztalta meg, milyen az, amikor teljes egészében a kollégákra kell támaszkodni, ugyanis egy évvel ezelőtt rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála. 

A műsor második felében Nagy Józsa Dorottya szervezet- és vezető fejlesztő coachot kérdeztük arról, hogyan hozzunk létre olyan céges kultúrát, ahol nem szégyen, ha másokra van szükségünk. 

A műsor végén, az Újítók rovatban pedig a Creator Budapest nevű formációt mutatjuk be, akik nem közösségi irodát, hanem közösség műhelyt indítottak, barkácsolni vágyó, de hellyel nem rendelkező fővárosiaknak.